Posted on / by Klaus Fejer / in Iværksætteri, Tanker

Hvorfor er jeg iværksætter?

Kun idéerne er din grænse

Som iværksætter har du friheden til at opstarte projekter eller virksomheder efter dine egne idéer. Du behøver ikke nogen uddannelse eller bestemt viden, du kan simpelthen blot springe ud i dét. Der er selvfølgelig love og regler som skal overholdes og visse ting som skal godkendes, men som udgangspunkt kan du starte dit eget kosttilskudsbrand, teleselskab eller flyselskab i morgen.

Mange danskere går med kreative idéer i dagligdagen, hvilket også afspejles på de godt 18000 nye virksomheder som oprettes årligt i Danmark. De fleste danskere har idéer, gode som dårlige. Nogle springer ud i et stort projekt med deres opsparing, andre starter op på hjemmekontoret med en minimal investering og andre kommer aldrig i gang. Disse kreative idéer og tanker kan gavne din arbejdsplads, hvor du sidder 37 timer om ugen, men hvorfor skal din arbejdsgiver skumme fløden på din idé, når du blot selv kan gå videre med idéen alene? I forskellige tilfælde kan det være en god idé at give idéen til din arbejdsgiver eller teame op med ham/hende, hvis du ikke har modet eller ressourcerne.

Jeg skal ikke fortælle om, hvordan du skal starte din virksomhed op, og hvorvidt du overhovedet skal, men i Danmark har vi et fantastisk sikkerhedsnet, som samler os op, hvis vi falder. Så mit råd er at du giver din idé et skud – Start stille og roligt op, undersøg markedet, få styr på de mest basale ting som budgetter og forretningsplan og ellers er det blot at kaste sig ud i det.

Friheden og beslutninger

Det er en fantastisk følelse at arbejde for ens egen virksomhed på et givent projekt eller for en af dine kunder. Der vil være noget administrativt arbejde, men udover dette, så vil du have frihed og mulighed til at udfordre dig selv uden en masse regler og metoder.

Hobby/livsstil

Mange har gennem årene spurgt mig, hvorfor jeg arbejder så mange timer. Jeg har arbejdet mange timer uden den store betaling og stødt på mange problemstillinger, men det har været det hele værd. Den største værdi i alle disse timer er klart netværket og de cases og udfordringer som jeg kan bruge fremover og har udviklet en masse kompetencer gennem. Det virker måske ikke ret logisk at bruge den mængde tid for så ”lidt”, men jeg ELSKER at arbejde og skabe et produkt, lave et salg eller skabe en ny kontakt.

Jeg ser ikke mine virksomheder som en hobby, men derimod mere og mere som en livsstil, hvilket også gør at jeg fravælger en del ting som andre har glæden eller udfordringerne af. Man kan sammenligne det med en professionel fodboldspiller som havde en hobby som dreng. Han har fundet denne hobby interessant og ikke mindst haft det sjovt. Nu lever han af sin hobby og måske endda godt, da han har brugt mange timer på hobbyen. Jeg har samme følelse, hvor jeg finder mine virksomheder spændende og har det sjovt samtidigt.

 

 

Skriv et svar