Sådan skriver du en kravspecifikation
Posted on / by Klaus Fejer / in Iværksætteri, Viden / 1 comment

Hvad er en kravspecifikation?

Kravspecifikation er et ord der bruges til at beskrive alle aspekter, som indgår i en web eller it løsning. En kravspecifikation bruges som et værktøj til analyse, afgrænsning og definition af et projekt, som f.eks. en webshop eller ny hjemmeside til virksomheden. Kravspecifikationen er en vigtig del af projektet, så samarbejdet mellem kunde og bureau eller programmør undgår store besværligheder eller miskommunikation.

 

Hvad indeholder en kravspecifikation?

Kravspecifikationen indeholder ønsker og krav til løsningen fra kundens side og en indsigt ind i brugerens og medarbejderens ønsker og flow på webløsningen eller app. Den bruges ligeledes til at identificere hele projektet, så bureauet kan komme med et realistisk estimat eller pris på projektet.

Hvad bruges en kravspecifikation til i projektet?

En kravspecifikation bruges i flere etapper af projektet:

Brief / Tilbud

Definition / ordrebekræftelse

Design

UI / UX

Programmering

Levering og test

 

En “kravspec” kan sammenlignes med en opskrift, hvor du har en fremgangsmåde og ingredienser (funktioner), som skal følges og kombineres for at du får et veludført resultat. Det er forskelligt fra bureau til bureau, hvor meget de benytter sig af en kravspec til app- og webprojekter, men de fleste sætter pris på materialet og benytter sig af det.

De forskellige medarbejdere hos både kunde og bureau kan bruge kravspecifikationen til at tjekke, at de husker alle funktionerne og ønskerne, så kunden får den bedste løsning. Kommunikationen gøres mere problemfri, da begge parter har en fælles “opskrift” på projektet uden, at det behøver at blive en tyk manual, som hverken kunde eller bureau forstår.

Få en gratis guide til at skrive din kravspecifikation

Jeg har skrevet e-bogen “Sådan laver du en kravspecifikation”, som gennemgår indholdet og ideen bag en kravspecifikation på en enkel og forståelig måde. I e-bogen finder du resourcer i form af eksempler på kravspecifikationer og konkrete eksempler på de enkelte punkter, som bør indgå i din beskrivelse af projektet.

Skriv et svar